Novosti | 15 godina iskustva| Anparo

Novosti

15. svibnja 2023.

Je li potrebna zaštita na radu za rad od kuće?

Uvažavajući činjenicu da stan, kuća ili drugi prostor u kojem radnik obavlja poslove s malim rizicima za poslodavca nije objekt namijenjen za rad nego stambeni objekt ili objekt druge namjene, neovisno o tome radi li se o povremenom, pretežitom ili stalnom obavljanju navedenih poslova, prema odredbi članka 3. stavka 3. Pravilnika o zaštiti na radu za mjesta rada (Narodne novine, br. 105/20) obveze iz navedenog Pravilnika primjenjivat će se u onoj mjeri u kojoj ih je moguće osigurati u odnosu na osnovnu namjenu stambenog prostora i u skladu s prirodom poslova i veličinom rizika za poslove koje radnik obavlja u tom prostoru za poslodavca.  
18. ožujka 2020.

Unaprjeđenje poslovanja tvrtke Anparo d.o.o. optimizacijom poslovnih procesa

Kvalitetu tvrtke Anparo d.o.o. prepoznale su institucije Europske unije koje podupiru projekt: Unaprjeđenje poslovanja tvrtke Anparo d.o.o. optimizacijom poslovnih procesa Projekt sufinancira Europska unija iz Europskih […]
12. rujna 2019.

Želim da me radnik pita kakvu kacigu da nosi,
a ne da ja njega kontroliram nosi li je uopće

Strogo gledano zaštita na radu je dio neke struke, specijalizacija u nekom području, npr. zaštita na radu u šumarstvu ili građevini ili ugostiteljstvu. Svaka djelatnost je svoj svijet sa svojim problemima i specifičnostima te su profesionalci iz tog područja (uz dodatno osposobljavanje) zapravo najkompetentniji za pronalaženje izvora opasnosti. Tako da nije bilo moguće formirati izvjesnu komoru ili neko središnje tijelo koje bi reguliralo struku jer struke nije bilo. Ovlaštene kuće za zaštitu na radu su zbir inženjera strojarstva, elektrotehnike, kemije i sigurnosti i drugih struka kojima je zajednička samo usluga koju pružaju. Ovdje će se možda osjetiti prozvani inženjeri sigurnosti kojih sam i sam dio, ali kao što je u samom pravilniku o ovlaštenjima za poslove zaštite na radu vidljivo, nigdje se isti ne spominju tj. spominje se samo x struka + stručni ispit za stručnjaka zaštite na radu. Taj stručni ispit se može gledati kao ta specijalizacija koju sam spomenuo.
8. svibnja 2019.

Anparo postao dio obitelji tvrtki
koje potiču volontiranje zaposlenika

Volonterstvo ima osobitu vrijednost za samog zaposlenika kroz upoznavanje zajednice, učenje novih znanja i vještina te stvaranje osjećaja pripadnosti i korisnosti. Ujedno volontiranje doprinosi i organizacijama kroz transfer stečenih kompetencija i znanja volontera, ali i kroz povećanje zadovoljstva zaposlenika. Naposljetku volonterske aktivnosti povećavaju kvalitetu života u društvu, izvor su ekonomskog rasta, put prema integraciji i zapošljavanju te istovremeno aktivnost koja smanjuje ekonomske i društvene nejednakosti.
Anparo postao dio obitelji tvrtki<br/>koje potiču volontiranje zaposlenika
Ova internet stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Korištenjem ove web stranice prihvaćate naše uvjete korištenja.
Izjava o privatnosti
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.