Čišćenje klimatizacijskih i ventilacijskih sustava usluga je koju vam pružamo u suradnji s našim partnerima. Klimatizacijski i ventilacijski sustavi u prostorima za pripremu hrane trebali bi se čistiti svaka 3 mjeseca, dok se u ostalim pravnim subjektima sustavi čiste jednom godišnje.
Prostori u kojima boravi velik broj ljudi mogu postati točke prijenosa zaraznih bolesti. To predstavlja veliki rizik za osobe koje u tim prostorima rade. U prehrambenoj industriji ili zdravstvenim ustanovama klimatizacijski i ventilacijski sustavi mogu postati izvor onečišćenja. Radi toga ih je potrebno redovito održavati tj. stručno i temeljito dezinficirati i čistiti.
Redovito čišćenje i dezinfekcija klimatizacijskih i ventilacijskih sustava:
• Smanjuje rizik od prijenosa zaraznih bolesti
• Produljuje vijek trajanja sustava
• Uklanja širenje neugodnih mirisa
• Smanjuje potrošnju energenata u redovitom radu (nakupine prljavštine smanjuju učinkovitost elektromotora)
• Smanjuje rizik od nastanka požara (nakupine fine prašine u ventilacijskih kanalima pod utjecajem strujanja suhog zraka zbog trenja mogu uzrokovati tinjanje i požar)
• Smanjuje buku i vibracije


