Čišćenje klimatizacijskih i ventilacijskih sustava usluga je koju vam pružamo u suradnji s našim partnerima. Klimatizacijski i ventilacijski sustavi u prostorima za pripremu hrane trebali bi se čistiti svaka 3 mjeseca, dok se u ostalim pravnim subjektima sustavi čiste jednom godišnje.

ZA POSLODAVCE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE O:
ČIŠĆENJU KLIMATIZACIJSKIH I VENTILACIJSKIH SUSTAVA

Prostori u kojima boravi velik broj ljudi mogu postati točke prijenosa zaraznih bolesti. To predstavlja veliki rizik za osobe koje u tim prostorima rade. U prehrambenoj industriji ili zdravstvenim ustanovama klimatizacijski i ventilacijski sustavi mogu postati izvor onečišćenja. Radi toga ih je potrebno redovito održavati tj. stručno i temeljito dezinficirati i čistiti.

Redovito čišćenje i dezinfekcija klimatizacijskih i ventilacijskih sustava:

• Smanjuje rizik od prijenosa zaraznih bolesti

• Produljuje vijek trajanja sustava

• Uklanja širenje neugodnih mirisa

• Smanjuje potrošnju energenata u redovitom radu (nakupine prljavštine smanjuju učinkovitost elektromotora)

• Smanjuje rizik od nastanka požara (nakupine fine prašine u ventilacijskih kanalima pod utjecajem strujanja suhog zraka zbog trenja mogu uzrokovati tinjanje i požar)

• Smanjuje buku i vibracije

1Zakonske obveze

Čišćenje i dezinfekcija ventilacijskih i klimatizacijskih sustava je zakonska obveza temeljem slijedećih propisa:

  • Zakon o zaštiti od požara,
  • Pravilnik o zaštiti od požara ugostiteljskih objekata,
  • Pravilnik o tehničkim normativima za ventilacijske ili klimatizacijske sustave,
  • Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti
  • Pravilnik o zaštiti na radu za mjesta rada
2Česta pitanja
Uskoro!
3Materijali
Uskoro!

Trebate ponudu ili imate dodatnih pitanja u vezi ove teme?

Pošaljite nam poruku, odgovoriti ćemo u što kraćem vremenu!
Ili jednostavno

zatražite poziv

"(*)" indicates required fields